Weldam Wines
Weldam Wines

Chili

Sol de Andes

De gedachte van Sol de Andes is het produceren van elegante en toegankelijke wijnen. De wijngaarden liggen met name in de Maule Valley, waar de bodega ook gevestigd is. Er is een totale aanplant van 200 hectaren, met voor elk druivenras de beste condities. Alle druiven worden handmatig geoogst en worden op een natuurvriendelijke wijze verbouwd. Bestrijdingsmiddelen worden dan ook zoveel mogelijk vermeden. Gezien het perfecte klimaat voor de wijnbouw is het gebruik hiervan meestal overbodig. De wijnen zijn heel modern van stijl met een ongekende prijs/kwaliteitverhouding.

www.soldeandes.nl

Tierra Alta

De wijngaarden van Tierra Alta liggen in Colchagua, Casablanca en Maule Valley. (zo’n 150 hectaren in totaal)
Colchagua heeft een mediteraan klimaat, Casablanca een koel zeeklimaat met arme zeegronden. Maulevalley ligt op zo’n 260 km ten zuiden van Santiago en is het grootste productiegebied van Chili. 

Anakena

In 1998 is Anakena opgericht door twee jeugdvrienden. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid naar 400 hectaren wijngebied en werken er ongeveer 25 mensen. De winery zelf ligt in Cachapoal Valley (Rapel). Deze vallei ligt tussen de steden Rancaqua (in het noorden) en Pele qúen (in het zuiden). De wijngaarden liggen in o.a. Rapel Valley, Colchagua, Casablanca en San Antonio Valley. Het bedrijf werkt met zo weinig mogelijk bestrijdingsmiddelen en levert uitsluitend wijnen van hoge kwaliteit. Jaarlijks winnen Gonzalo (wijnmaker) en zijn team vele prijzen.

www.anakenawines.cl