Weldam Wines
Weldam Wines

Frankrijk

Chateau du Donjon (Languedoc)

Deze producent uit Zuid Frankrijk levert ons een prachtige Carrignan van zeer oude stokken.
www.chateau-du-donjon.com

Domaine Belles Courbes (Saint Chinian)

Saint Chinian is een relatief onbekend gebied maar met wijnen van heel interessante kwaliteiten. Belles Courbes heeft een aantal van deze wijnen voor zeer interessante prijzen. 

Chateau de Bagnoles (Languedoc)

Dit domaine heft wijngaarden in verschillende gebieden in de Languedoc. Wij hebben onder andere hun Minervois en Cabardes op voorraad.

Charles & Domenique Frey (Alsace)

Charles en Domenique Frey produceren hun wijnen op een milieuvriendelijke wijze. Volledig geleid door de natuur brengen ze hun planten groot. Het 13 hectaren tellende domaine ligt voornamelijk in Dambach la Ville.
www.vinsfreybio.com

Domaine de la Meuliére AC Chablis (Bourgogne)

Domaine de la Meuliére is een familiebedrijf van de familie Laroche, gelegen in Fleys (nabij Chablis). Het domein telt 23 hectaren, wat goed is voor een jaarlijkse productie van 160.000 flessen. De wijnen worden traditioneel gemaakt met behulp van moderne apparatuur. Deze domaine maakt naast de Chablis ook een Petit Chablis, een Vielles Vignes en een 1e Cru Chablis.
www.chablis-meuliere.com

Domaine du Rin du Bois AC Touraine (Loire)

Pascal Jousselin is een zeer gedreven wijnmaker uit de Loire. Hij werkt volgens de methode “Lutte Raisonnée” . Zijn wijnen zijn zeer elegant en lijken dan ook verdacht veel op de kwaliteiten van hun “buren”, te weten; Sancerre en Pouilly Fumé.
www.jousselinetfils.com

Domaine Ninot AC Rully (Bourgogne)

Erel Ninot deed haar praktijkervaring op in verschillende bedrijven en landen. Deze jonge wijnmaakster wordt nu al geprezen om haar kwaliteitswijnen. Zowel haar witte Rully en de rode Mercury zijn uitstekend traditioneel gemaakte Bourgognes.

Domaine Saint Gayan (Rhône)

Het wijngebied in de Rhône is ongeveer 200 km lang. De wijnbouw langs de oevers van de Rhône is meer dan 2.000 jaar oud. Het Rhônedal is van oudsher een verbindingsroute. De wijngaarden in het zuiden bevinden zich in een glooiend landschap, waar de bodem voornamelijk bestaat uit klei, zand en zandsteen. Het Domaine Saint-Gayan van Jean Pierre Meffre, is één der grote klassiekers van de Gigondas appellatie. De familie Meffre produceert hier sinds 1400 al wijn. De stijl van dit 38 hectaren grote domein is doordrongen van de aloude tradities. Een glas Saint Gayan straalt de warme gloed van de Rhône uit. Men gebruikt zeer oude stokken en lage rendementen.
www.saintgayan.com

Jean Pierre Bailly Pouilly Fumé (Loire)

Pouilly-sur-Loire is gelegen in de Loire, in het gedeelte Orléanais. Hier vindt men een glooiend landschap. Het ligt op de rechteroever van de Loire, waar de bodem veel kalk bevat. Sancerre en Pouilly-Fumé beslaan 75% van de productie. Fumé is toegevoegd aan de appellation, omdat Sauvignon lokaal Blanc-Fumé genoemd wordt. Jean Pierre maakt zijn wijnen sinds 1963, hij doet dit van 14 hectaren wijngrond. De wijngaarden liggen in het beste gedeelte van Pouilly. De wijnstokken zijn tussen de 10 en 60 jaar oud.
www.domaine-bailly.com

 

Sancerre Pierre Riffault (Loire)

In sommige gebieden is het meer dan noodzakelijk het kaf van het koren te scheiden. Sancerre is zo’n gebied waar producenten jaar in jaar uit gevolgd moeten worden, om zeker te zijn van continuïteit in kwaliteit. Wij hebben een Sancerre gevonden met de frisheid en delicatesse, die een goede Sancerre nodig heeft. 100% Sauvignon Blanc stuift werkelijk uw glas uit. Pierre Riffault is de man achter deze wijn en hij maakt jaar op jaar topkwaliteit.

Sieurs d’Arques (Limoux)

Het prachtige Mediterrane gebied ligt in het uiterste zuiden van Frankrijk. Samen met de Roussillon (Midi) bestrijkt dit 400.000 hectaren en is daarmee het grootste wijnbouwgebied van Frankrijk. De basis van de wijnbouw werd hier gelegd door de Romeinen en men maakte hier goede kwaliteitswijnen tot de druifluis begin 1900 toesloeg. Deze luis vernietigde alle wijnstokken en na de nieuwe aanplant ging men zich richten op kwantiteit in plaats van kwaliteit. Men is hier van terug gekomen en op dit moment is de focus weer meer gericht op goede kwaliteitswijnen en niet zonder resultaat. Dit gebied behoort nu ook tot één van de meest moderne van Frankrijk. Sieurs D’Arques is een coöperatie gevestigd in Limoux. Zij maken een breed gala mousserende -en stille wijnen van hoog niveau. De naam is vernoemd naar een belangrijke veldheer, welke zijn overwinningen vierde met de eerste mousserende wijnen ter wereld (afkomstig uit Limoux). Pas een eeuw later is er vermelding van dit wijnproces in Champagne.
www.sieursdarques.com

Calmel & Joseph (Languedoc)

Jerome Joseph en Laurent Calmel hebben hun handen ineengeslagen en maken in vrijwel alle belangrijke appelaties in de Languedoc uitstekende wijnen.
Vaak kopen en of huren ze wijngaarden welke ze op de juiste waarde weten te schatten en produceren zo vaak van de best gelegen percelen heel betaalbare maar uitstekende wijnen.

 

Chateau L'Escarelle (Provence)

Met trots presenteren we de wijnen van Chateau L'Escarelle. Fantastisch licht gekleurde rosé gemaakt van duurzaam geteelde druiven. Wij voeren deze rosé onder het label Cuvee Mahaut. Dit is de naam van de wijnmaker. Een mooi trendy label met de perfecte inhoud!