Weldam Wines
Weldam Wines

Italie

 

Tenuta di Tavignano

Producent uit de Marken, een gebied in het oosten van Italië met machtige bergen, heuvels en rivieren. De hoofdstad is Ancona die dankzij de grote haven ook de belangrijkste stad is. Tenuta di Tavignano is een kleine kwaliteitsproducent, welke wijnen maakt onder de DOC Rosso Piceno en DOC Verdicchio dei Castelli di Jesi.
De ambities van Tenuta di Tavignano zijn hoog als het gaat om het produceren van goede kwaliteiten. Er zijn veel producenten in de Marken, welke eenvoudige wijnen produceren. Tenuta di Tavignano wil echter behoren bij de beste van de streek. De Verdicchio Misco 2006 werd in 2007, door het meest belangrijke wijnblad Gambero rosso, bekroond met 3 bicchieri (het hoogst haalbare). De Verdicchio Tenuta di Tavignano behaalde er in datzelfde jaar 2 bicchieri, waarmee je je ook met de top mag meten. Gambero rosso roemde de wijnen om zijn prijs-kwaliteitsverhouding.

www.tenutaditavignano.it

Villa da Filicaja DOCG Chianti

Villa da Filicaja is een klein eeuwenoud wijnhuis, gelegen in Montaione. Het is in eigendom van Graaf Antonio Nardi da Filicaja. Antonio werkte eerst in de staalhandel. Toen zijn vader overleed, besloot hij het bedrijf (wat al meer dan 500 jaar eigendom is van de familie voort te zetten.
Antonio is een gedreven en zeer moderne man en hij wil zijn wijnen graag naar een hoog niveau tillen. Zo laat hij slechte oogsten aan zich voorbijgaan en verkoopt dan de druiven. Hij is zich ervan bewust dat naast expertise, constante verbeteringen en innovaties belangrijk zijn om hun producten continu te verbeteren.

www.filicaja.it

San Rocco (Marchese della Torre) Sicilië Italië

Eigenaar en wijnmaker Giorgio Flessati heeft een zeer uitgebreide ervaring als het gaat om wijnmaken. Naast diverse regio’s in Italië werkt hij (nog steeds) bij projecten in Chili en Australië.
Het bedrijf is gelegen in Salemi (Trapani) Ze maken wijnen van regionale rassen als Grillo en Nero D’Avola maar ook bekende rassen als Pinot Grigio en Chardonnay.

Adriano Marco e Vittorio (Piemonte)

Vlak bij Alba huist het domein Adriano, die al een tijdje bezig zijn met het vernieuwen van hun familiebedrijf. Werkten eerdere generaties in cooperatieverband of door hun druiven te verkopen aan derden, sinds de twee broers Marco en Vittorio het domein runnen (midden jaren ‘90) maken en bottelen ze hun eigen wijnen. Nog niet alle druiven van hun percelen gaan op in hun eigen wijnen, maar op het terrein werd er druk gebouwd aan een enorme nieuwe loods met ditto kelder, zodat dit in de toekomst wel kan gaan plaatsvinden.

Adriano is een echt traditioneel familiebedrijf, en de wijnen kenmerken zich door een pure, ambachtelijke kracht waarin ook moderne technieken worden gebruikt—maar niet meer dan nodig—om finesse en oorspronkelijkheid kracht bij te zetten.

Agostino Pavia e Figli (Piemonte)

Klein familie estate gelegen in het hart van het productiegebied van Barbera d’Asti. Het betreft een klein domein van slechts 7 hectaren en een gemiddelde leeftijd van de stokken van 50 jaar oud.